Η ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρει πως το ποσό αυτό θα κατανεµηθεί στις περιφέρειες που διαπιστώνεται το µικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισµό όπως είναι η Ήπειρος, η Ανατολική Μακεδονία Θράκη, η ∆υτική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Σηµειώνεται εδώ πως στο τέλος της ανακοίνωσής του το υπουργείο φαίνεται να παραδέχεται, πλαγίως τουλάχιστον, πως ο υπολογισµός των ενισχύσεων είναι λάθος, όπως είχε γράψει η Agrenda, καθώς το ποσό που δεσµεύεται ανά δικαιούχο είναι το µέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά µπορεί να λάβει και όχι αυτό που πράγµατι δικαιούται. Ως αποτέλεσµα, ορισµένοι από τους επιλαχόντες θα µπορούσαν να είχαν ήδη ενταχθεί.

Το δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

Μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και την υποβολή συνολικά 37.826 αιτήσεων µε αιτούµενο ποσό 655 εκατ. ευρώ για ενίσχυση στη φυτική βιολογική παραγωγή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων αποφάσισε να προχωρήσει σε υπερδέσµευση χρηµατοδότησης, όπως είχε προαναγγείλει.

Συγκεκριµένα, πέραν του προϋπολογισµού των 120 εκατ. ευρώ, το ΥπΑΑΤ εξασφάλισε και πρόκειται να δεσµεύσει άλλα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεµηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το µικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισµό.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί σε αυτό το σηµείο ότι, στους πίνακες των αποτελεσµάτων, το ποσό που δεσµεύεται ανά δικαιούχο είναι το µέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά µπορεί να λάβει. Οι πληρωµές, όµως, ανά δικαιούχο πραγµατοποιούνται µε βάση τις καλλιέργειες που δηλώνονται ετησίως στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και όχι το µέγιστο δεσµευµένο ποσό της σύµβασης.

 

Πηγή Agronews

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!