Στα πλαίσια της Δια βίου Μάθησης, αλλά και της αύξησης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης, τα οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρία Συμβούλων ErgoQ και τηνΥδρογεωτεχνική, Ημερίδα με θέμα την «Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδο με Θησαυρούς της Ελληνικής Γης».

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της Αγροτικής Παραγωγής Νέων Προσοδοφόρων Καλλιεργειών είτε από άνεργους, είτε από αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και γεωργούς οι οποίοι προβληματίζονται για το οικονομικό τους μέλλον.

Η χώρα μας διαθέτει θαυμαστή βιοποικιλότητα και μεγάλο αριθμό από γνωστά και άγνωστα στο ευρύ κοινό αρωματικά και θεραπευτικά φυτά. Καθώς η διεθνής φαρμακοβιομηχανία στρέφεται όλο και περισσότερο στη φύση για νέα φάρμακα και θεραπείες, η δυνατότητα επαγγελματικής αξιοποίησης της πλούσιας χλωρίδας της Ελληνικής Γης φαντάζει ολοένα και πιο ελκυστική. Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί συγκεκριμένα στην καλλιέργεια, μεταποίηση, εμπορία και εξαγωγή της Τσουκνίδας, του Τριβολιού, της Λουΐζας, τουΔενδρολίβανου, της Πικραλίδας, και του Μάραθου. Στα πλαίσια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, το πώς μπορεί κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με την καλλιέργεια των παραπάνω φυτών, τα παραγόμενα προϊόντα (αφεψήματα, συμπληρώματα διατροφής, πρώτες ύλες βιομηχανίας κ.α.) η αγορά – εμπορική αξιοποίησή τους στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, οι επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης του εγχειρήματος αυτού.

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305–307) στη Θεσσαλονίκη. Ομιλητές της Ημερίδας είναι μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης μας, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Σύμβουλοι Μικροχρηματοδότησης Επιχειρήσεων, καθώς και Σύμβουλοι Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Εξαγωγών.

Χορηγοί της Ημερίδας είναι: TÜV AUSTRIA Hellas, ΕΒΥΠ Ε.Ε., Λιπάσματα Χαλκιδικής ΑΒΕΕ, Περί αγρών Τσιαούσης Κ. – Χαντέ Ο. ΟΕ, Zeolithos, Marathon Data Systems, Eurobank, Χριστόφορος Γκλαβένος.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό:

Κωνσταντίνος Κουντούρης: Εκπρόσωπος Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ιωάννης Ταχματζίδης: Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αγροτική Οικονομίας

Κατερίνα Γρηγοριάδου: Πρόεδρος Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος

Κωνσταντίνα Μαζαρακίδου: Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Αγροτικών Προγραμμάτων ΙΑΝΑΠ

Εισηγητές Ημερίδας

■ Χρήστος Λάκης καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ, MSc Διαχείρισης Εδαφικών Πόρων

■ Δήμητρα Ζερβάκη General Manager & Business Coach

■ Στέφανος Κουζώφ Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μηχ. Παραγωγής & Διοίκησης, MBA, ErgoQ

■ Πάνος Ρεμούνδος Εκπρόσωπος ArgoDesign Branding

■ Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Υπεύθυνος Ανάπτυξης Αγροδιατροφικού Τομέα TUV Austria Hellas

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Νέους
  • Ανέργους
  • Γεωπόνους
  • Υποψήφιους και υφιστάμενους:

◦ Αγρότες

◦ Επαγγελματίες και

◦ Επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας οι οποίοι προβληματίζονται για το οικονομικό τους μέλλον.

 

Ημερομηνία, ώρα & χώρος διεξαγωγής

Ημερομηνία: Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ.

Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 – 307, Θεσσαλονίκη

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

► Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07), την ErgoQ και την Υδρογεωτεχνική.

► Επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

► Φάκελος συνέδρου

► Σελίδες σημειώσεων

► Στυλό

Δηλώσεις συμμετοχής

► Γενική συμμετοχή: 7€

► Άνεργοι – Φοιτητές: 5€

► Ειδικές τιμές για ομαδικές συμμετοχές

► Επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2310 500473 & στο 2311 242499 ή μέσω internet συμπληρώνοντας την ακόλουθη αίτηση συμμετοχής για να πραγματοποιήσετε κράτηση θέσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής σας.

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση του ποσού της συμμετοχής σας (7 € γενική συμμετοχή ή 5 € για φοιτητές, ανέργους και μαζικές συμμετοχές) είτε στα γραφεία μας στη Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας που είναι ο ακόλουθος:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520 (οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα | μέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο την προηγούμενη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της Επιμορφωτικής Ημερίδας) δικαιούχος ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τη λέξη Ημερίδα και το ονοματεπώνυμο σας.

Παρακαλούμε μετά την κατάθεση του ποσού συμμετοχής σας, αποστείλετε μας το καταθετήριο που παραλάβατε από την τράπεζα μέσω fax στο 2310500473 ή μέσω mail στο

 

Πληροφορίες

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:

2310500473 – 2311242499

Μπορείτε επίσης να μας επισκεφθείτε στις εγκαταστάσεις μας για να σας εξυπηρετήσουμε προσωπικά.

Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!