Ετοιμάζεται η πληρωμή των δικαιωμάτων πριν το τέλος του μήνα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Νοεµβρίου προγραµµατίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει την προκαταβολή για το δεύτερο έτος Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να γίνει έως το τέλος του Οκτωβρίου, η εκκαθάριση για το πρώτο έτος.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα (τέλη Νοεμβρίου δηλαδή) προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει και η προκαταβολή του πρώτου έτους για τη Βιολογική Κτηνοτροφία.

Τέλος, το πλάνο πληρωμών του οργανισμού λέει ότι έως τα τέλη του Νοεµβρίου, προγραµµατίζεται η πληρωµή και άλλων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ένα από αυτά, λέγεται ότι θα είναι η προκαταβολή του πρώτου έτους για το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, όπως έχει γράψει άλλωστε πρώτος, εδώ και αρκετό καιρό ο ΑγροΤύπος.

Το επόμενο διάστημα εξάλλου θα πληρωθούν επιχειρησιακά προγράµµατα οργανώσεων παραγωγών, προγράµµατα προώθησης οίνων και αναδιάρθρωσης αµπελώνων.

Επιπλέον, έως το τέλος του 2018, θα πληρωθεί στους δικαιούχους η εξισωτική αποζηµίωση του 2018, αλλά και όλες οι εκκρεµότητες των προηγούµενων ετών, αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία της ανασκόπησης προηγούμενων ετών.

 

Πηγή Αγρότυπος

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!