Με βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) ότι έχουν προχωρήσει σε αίτηση εγγραφής θα έχουν δικαίωµα ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης, οι νεοεισερχόµενοι αγρότες που τηρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για να οριστούν ως κατ’ επάγγελµα.

 

Τη σχετική ρύθµιση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που προωθείται γνωστοποιούν οι διαχειριστικές αρχές, µέσα από το κέντρο βοήθειας (helpdesk) προς υποψήφιους δικαιούχους και µελετητές, όπου φιλοξενούνται τα σηµαντικότερα και πιο συχνά από τα περίπου 1.500 ερωτήµατα που έχουν υποβληθεί µέχρι στιγµής. Μεταξύ άλλων, όπως αποτυπώνεται από τις απαντήσεις, αποσαφηνίζεται μεταξύ άλλων πως:

-οι αγρότες θα µπορούν να κάνουν αίτηση ενίσχυσης για επενδύσεις που ξεπερνούν το εύλογο κόστος (π.χ άνω των 125.000 ευρώ για τρακτέρ), µε την επιλέξιµη δαπάνη πάντως να µην µπορεί να ξεπεράσει το σχετικό όριο,

 οι αιτήσεις µπορούν να αφορούν αγροτεµάχια σε όλη την επικράτεια µε την ένταση ενίσχυσης να υπολογίζεται βάσει µόνο της µόνιµης κατοικίας του δικαιούχου. Για παράδειγµα, αγρότης που κατοικεί σε ορεινή περιοχή αν και έχει αγροτεµάχια στα πεδινά, θα λάβει αυξηµένη ενίσχυση.

 

Πηγή Agronews

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!