Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 έχουν περιθώριο αγρότες – δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης που έλαβαν προκαταβολή και έχουν εγκριθεί οι φάκελοί τους, για να υποβάλλουν αίτημα πρώτης πληρωμής. Διαφορετικά, χάνουν την εγγυητική επιστολή, που υπέβαλαν. Αν παρέλθει η ημερομηνία οι αγρότες δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης χάνουν την εγγυητική επιστολή που έχουν υποβάλλει.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σημείωμα του γραμματέα κοινοτικών πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη, καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου για την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης, να τρέξουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για αποστολή έγγραφης ενημέρωσης στους δικαιούχους που έχουν λάβει προκαταβολή, έχουν εγκριθεί μέχρι και τις 30/09/2014 και δεν έχουν υποβάλλει στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής πρώτο αίτημα πληρωμής.
Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ΚΥΑ, δικαιούχοι που εγκρίθηκαν μέχρι και τις 30/09/2014 πρέπει να υποβάλλουν πρώτο αίτημα πληρωμής μέχρι 30/06/2015. Επομένως όσοι έλαβαν προκαταβολή και έχουν εγκριθεί μέχρι και 30/09/2014, πρέπει απαραίτητα να υποβάλλουν αίτημα πρώτης πληρωμής μέχρι 30/06/2015. Σε αντίθετη περίπτωση η εγγυητική επιστολή καταπίπτει, αναφέρεται στο έγγραφο Κασίμη, ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει την επιτακτική ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων. Δεδομένου ότι έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη για αύξηση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.
Πηγή: Agronews
