frankie lopez jaLvRxeJXRw unsplash

Ο νέος εξοπλισµός άρδευσης εξελίσσεται πάντως σε µία κρίσιµου χαρακτήρα επένδυση, όχι µόνο λόγο των φαινοµένων ξηρασίας και της ιδιαίτερης καταπόνησης του υδροφόρου ορίζοντα σε περιοχές της χώρας. Αλλά και λόγο των νέων προϋποθέσεων που σχεδιάζεται να τεθούν όσον αφορά τη λήψη ορισµένων συνδεδεµένων ενισχύσεων στη νέα ΚΑΠ. Παράλληλα η ζήτηση αναµένεται να αυξηθεί για συστήµατα άρδευσης λόγω και του προγράµµατος αναδιάρθρωσης καλλιεργειών που θα ξεκινήσει τις ερχόµενες ηµέρες.

Ειδικότερα πάντως, όσον αφορά τον Αναπτυξιακό Νόµο, για να επιδοτηθούν δαπάνες σε αρδευτικό εξοπλισµό θα πρέπει να συνοδεύονται από µελέτη εξοικονόµησης ύδατος.

Τα αρδευτικά θα προβλεφθούν στα Σχέδια Βελτίωσης 2022

Σηµειώνεται εδώ πως οι δαπάνες για επενδύσεις που αφορούν την ορθολογική χρήση ύδατος, θα επιδοτούνται κατά προτεραιότητα στα νέα Σχέδια Βελτίωσης που θα προκηρυχθούν εντός του έτους. Σε αντίθεση µε το 2017 που το πρόγραµµα δεν επιδοτούσε αρδευτικό εξοπλισµό και έπρεπε να βγει ξεχωριστό Μέτρο, φαίνεται πλέον ότι από την περιγραφή της νέας προκήρυξης θα είναι δυνατή η προσθήκη δαπανών για αρδευτικά συστήµατα σε έναν φάκελο µαζί µε τον υπόλοιπο εξοπλισµό που χρειάζεται ο αγρότης.

 

Πηγή Agronews

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!