Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο το Πληροφορικό Σύστημα που αφορά στην υποβολή αιτημάτων πληρωμής που σχετίζονται με την υλοποίηση Σχεδίων Βελτίωσης. Οι πληροφορίες θέλουν τη διδικασία υποβολής αιτημάτων να είναι εφικτή μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα τις πληρωμές να αρχίσουν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το σύστημα υποβολής αιτημάτων πληρωμής στο ΠΣΚΕ θα είναι διαθέσιμο από σήμερα. Ωστόσο, η δοκιμαστική λειτουργία απαιτεί ένα διάστημα περίπου 10 ημερών προκειμένου να εξακριβωθούν και να επιλυθούν πιθανά τεχνικά ή άλλου είδους προβλήματα στο σύστημα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής των πρώτων αιτημάτων πληρωμής από τους ενδιαφερόμενους, ενώ η εκταμίευση σε πρώτο στάδιο αναμένεται εντός Νοεμβρίου
 
Να αναφερθεί εδώ ότι η καθυστέρηση στο άνοιγμα της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής βάσης έχει να κάνει με τις πεπερασμένες δυνατότητες του Εθνικού Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικών Ενισχύσεων και η λειτουργία του κατέστη εφικτή μετά από διαδοχικές παρεμβάσεις του υπουργού Αγροτιτκής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο οποίος σημειωτέον έχει συνδράμει επανειλημμένα στην απεμπλοκή των Σχεδίων Βελτίωσης. 
 
πηγή Agronews
 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!