Μια νέα ευκαιρία θα έχουν οι Νέοι Αγρότες στις περιοχές που δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον θα γίνουν κινήσεις ώστε να ενταχθούν νέοι  σε περιοχές που συμπληρώθηκε ο αριθμός των επιτυχόντων αλλά είχαν καλή μοριοδότηση είτε μέσω του προγράμματος Νέων Αγροτών, που θα επαναπροκηρυχθεί είτε μέσω άλλων μέτρων, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, που ήταν επιλαχόντες.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, που του είχαν απευθύνει η τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή και ο βουλευτής Κιλκίς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Γεωργαντάς και συζητήθηκαν ταυτόχρονα.

Οι βουλευτές της ΝΔ καταφέρθηκαν για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών και η κ.Αραμπατζή τόνισε ότι ο κ.Αποστόλου έχει δώσει τρεις διαφορετικές απαντήσεις για τους επιλαχόντες, με αποτέλεσμα να έχει μπερδέψει και τους Νέους Αγρότες που περιμένουν και τους επιλαχόντες και κανείς δεν είναι σίγουρος τελικά αν θα μπει στο πρόγραμμα και πότε.

Επεσήμανε δε ότι οι νέοι σε περιφέρειες της χώρας, που ήθελαν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή βρίσκονται στη δυσχερή θέση και να έχουν καταθέσει αιτήσεις και να κινδυνεύουν να μην πάρουν χρήματα. Ο κ. Αποστόλου επέμεινε ότι τώρα τα κριτήρια ήταν άλλα και υπήρξε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για να γίνει η κατανομή των κονδυλίων, δεδομένο το οποίο αμφισβήτησαν οι κ.κ.Αραμπατζή και Γεωργαντάς υποστηρίζοντας ότι ο κ.Τζιτζικώστας είχε προειδοποιήσει ήδη από το Φεβρουάριο ότι θα είναι πολλοί οι νέοι αγρότες που από την κεντρική Μακεδονία δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Απαντώντας και στον Μάνο Συντυχάκη, βουλευτή ΚΚΕ Ηρακλείου για άλλο θέμα επεσήμανε ότι μερικοί αγρότες είδαν να μειώνεται η βασική ενίσχυση κατά 4-5% εξήγησε πως αυτή η παρέμβαση έγινε προκειμένου να δοθούν ενισχύσεις είτε για νέους αγρότες είτε για τις συνδεδεμένες προκειμένου να ενισχυθούν κάποιοι τομείς π.χ. αιγοπροβατοτροφία. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!