Θεσσαλονίκη,02/10/2017

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Αποστόλου Ευάγγελο

 Κοιν.:Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνογλου Νικόλαο

           Πρόεδρο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κ. Καπρέλη Αθανάσιο

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

 Η φετινή χρονιά για τους αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης είναι μια από τις δυσκολότερες , καθώς τόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθ΄ όλη την διάρκεια της, όσο και οι πολλές ασθένειες που έπληξαν τις καλλιέργειες , έχουν ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της παραγωγής . Μια από τις καλλιέργειες που αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μείωση στην παραγωγή είναι η βαμβακοκαλλιέργεια.

 Πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις και μάλιστα όχι μόνο μια φορά, οι οποίες σε συνδυασμό με τις εν γένει δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και την ανθεκτικότητα που παρουσίασε το πράσινο σκουλήκι στους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης του, αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση της παραγωγής στο βαμβάκι.

Μπαίνοντας πλέον σε ρυθμούς συγκομιδής του βαμβακιού υπάρχει έκδηλη η ανησυχία στους παραγωγούς στο κατά πόσο θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν των 219 κιλών που απαιτείται για την λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης . Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας υπόψη και παλαιότερες αποφάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις, σας καλούμε να αποφασίσετε την μείωση του πλαφόν στον νομό Θεσσαλονίκης κατά 40-50 τοις εκατό τουλάχιστον  προκειμένου να μην στερηθούν οι παραγωγοί χρήματα που τόσο ανάγκη έχουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας  τα τελευταία χρόνια.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας,

                   

                                                                                               Με τιμή

                                                                      Ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

                                                                                      Τσιχήτας Χρήστος

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!