Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση ώστε να προχωρήσει εν συνεχεία η διαδικασία της πληρωμής για τα υπόλοιπα της εξισωτικής του 2014. Έτσι , εκτός απροόπτου μέχρι αύριο θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη πληρωμή η οποία, σε ό,τι αφορά το 2014 αναμένεται, σύμφωνα με την απόφαση να ανέλθει σε 8.866.875 ευρώ. Σημειώνεται ότι την εν λόγω πληρωμή είχε γνωστοποιήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και δύο εβδομάδες, πληροφορία που έδωσε το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ωστόσο υπήρξαν διαδοχικές αναβολές. Πάντως σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΚ κ. Χρήστο Λειβαδίτη ο οποίος επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων  του Οργανισμού Πληρωμών από τη συνάντηση της Τρίτης στην πληρωμή θα περιλαμβάνονται και υπόλοιπα του 2013.

Να σημειωθεί επίσης ότι όπως έχει γνωστοποιηθεί από τον Προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ και από το σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου έως τα τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθεί το 70% της ενιαίας ενίσχυσης (βασική ενίσχυση χωρίς πρασίνισμα) μαζί με υπόλοιπα εξισωτικής 2015 και υπόλοιπα συνδεδεμένης 2015 σε αιγοπρόβατα και βοοειδή καθώς και σε όποια άλλα καθεστώτα παρουσιάζουν εκκρεμότητες.

Σενάρια για συνδεδεμένη στα αιγοπρόβατα από το 2017

«Τα σενάρια είναι δύο: ή για πλαφόν στα 50 κιλά ή για ενίσχυση ανά ζώο για όσους παράγουν 6 -10 τόνους ετησίως. Η αναθεώρηση της ΚΑΠ ήταν αποτυχία», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΚ κ. Λειβαδίτης, αναφέροντας ότι σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν με τους αρμοδίους των ΟΠΕΚΕΠΕ ΥπΑΑΤ, υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στα κριτήρια της συνδεδεμένης στα αιγοπρόβατα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αποστόλου ώς γνωστόν έχει εξαγγείλει ότι από το 2017 θα ισχύσει πλαφόν 100 κιλών για το γάλα.

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!